Historie

1972

I 1972 blev Danmark en del af det europæiske fællesskab og optagelse i EU havde stor betydning for udviklingen i den dansk/tyske grænsehandel. Danske forbrugere fik mulighed for at indføre nydelsesmidler fra Tyskland (dog en begrænset mængde), hvilket mange fandt attraktiv, grundet den høje danske moms og punktafgifter på blandt andet øl og spiritus.

1975

Calgros Andresen GmbH blev grundlagt af den danske købmand Antoni Andresen i 1975. Antoni ejede på daværende tidspunkt Calle grænsebutikkerne, og havde gode relationer til sine leverandører. For at øge og samle indkøbsvolumen, lod han sine konkurrenter få del i sine gode relationer. Calle grossisten (senere Calgros) var dermed født.

1987

I 1987 solgte Antoni Calgros til SPAR Handels AG. SPAR havde erfaring med grænsehandelsmarkedet via et eksisterende selskab i Flensborg og derfor var købet af Calgros en meningsfuld udvidelse af porteføljen. I slutningen af 90´erne blev datterselskaberne SPAR-Grenze og Calgros fusioneret til et selskab i SPAR koncernen.

2006

I 2006 blev SPAR National overtaget af virksomheden EDEKA AG. Dermed blev EDEKA Handelsgesellschaft Nord ny ejer af Calgros og med det nye moderselskab i ryggen, fortsatte selskabet den flotte udvikling.

2013

I 2013 blev Calgros opkøbt af den danske Fleggaard koncern. Fleggaard koncernen har blandt andet specialiseret sig i grænsehandel (detail) mellem Danmark-Tyskland og Sverige-Tyskland, og købet af Calgros var en hensigtsmæssig udvidelse af aktiviteterne i grænselandet. Det har hele tiden været hensigten at opretholde vandtætte skodder mellem Calgros og koncernens detailselskaber, og dette vil også fremadrettet være et kardinalpunkt.

2016

I 2016 blev Calgros Andresen GmbH til Calgros GmbH.

Calgros GmbH er i dag en af Nordtysklands største grossistvirksomheder for levneds- og nydelsesmidler. Vi har specialiseret os i indkøb og distribution af drikkevarer, konfekture, spiritus, vin, tobak, fødevarer og dyrefoder. Grænsehandlen er en hjørnesten i vores forretning, men siden 1975 har vi derudover fortløbende udviklet os til en global virksomhed med kunder i hele verden.

Hos Calgros er vi 55 engagerede og motiverede medarbejdere, der dagligt arbejder på at byde vores kunder på den perfekte kombination af service, pris og logistik.

 

 


KONTAKT

Telefon:

 +49 (0) 461 999 89 00

Fax:

 +49 (0) 461 999 89 90

​E-mail:    info@calgros.com 

Adresse:

Calgros GmbH
Industrieweg 27
D-24955 Harrislee
Tyskland

 
Follow us on Linkedin

KOLOFON

Calgros GmbH

Geschäftsführer:
Jeppe Lund Groth & Carsten Christiansen
Handelsregister B 4548 FL
Amtsgericht Flensburg
USt-IdNr:
DE 813 279 215

Bio Zertifiziert durch DE-ÖKO-034

Notat om databeskyttelse>